Windows 7 cryptbase.dll failing to load

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Windows 7 cryptbase.dll failing to load

OpenSSL - User mailing list

Hi OpenSSL team,

 

Our team has successfully built Window dlls for OpenSSL code version 1.0.2n.

The dll names where libeay32.dll & ssleay32.dll.

They worked on Windows 7 and Windows Server 2012 OS.

 

Our team has built Window dlls for the OpenSSL code using version 1.1.0h.

The dll names where libcrypt0-1_1-x64.dll & libssl-1_1-x64.dll

These dlls worked on  Windows Server 2012 OS.

These dlls do *not* load on Windows 7 OS.

I suspect an issue with Windows library cryptbase.dll

 

 

Any suggestion on getting this to work on Windows 7?

Has anyone else encountered this issue?

 

 


This e-mail, including attachments, may include confidential and/or
proprietary information, and may be used only by the person or entity
to which it is addressed. If the reader of this e-mail is not the intended
recipient or his or her authorized agent, the reader is hereby notified
that any dissemination, distribution or copying of this e-mail is
prohibited. If you have received this e-mail in error, please notify the
sender by replying to this message and delete this e-mail immediately.


--
openssl-users mailing list
To unsubscribe: https://mta.openssl.org/mailman/listinfo/openssl-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Windows 7 cryptbase.dll failing to load

Jakob Bohm-7
On 14/06/2018 18:39, Vollaro, John via openssl-users wrote:

>
> Hi OpenSSL team,
>
> Our team has successfully built Window dlls for OpenSSL code version
> 1.0.2n.
>
> The dll names where libeay32.dll & ssleay32.dll.
>
> They worked on Windows 7 and Windows Server 2012 OS.
>
> Our team has built Window dlls for the OpenSSL code using version 1.1.0h.
>
> The dll names where libcrypt0-1_1-x64.dll & libssl-1_1-x64.dll
>
> These dlls worked on  Windows Server 2012 OS.
>
> These dlls do **not** load on Windows 7 OS.
>
> I suspect an issue with Windows library cryptbase.dll
>

Note the translation table for Windows version names:

DosWindows 1.01 == Windows 1.0
DosWindows 1.02
DosWindows 1.03
DosWindows 1.04
DosWindows 2.03
DosWindows 2.10
DosWindows 2.11
DosWindows 3.00
DosWindows 3.10 == Janus == Sparta == Winball
DosWindows 3.11 == Snowball
DosWindows 4.00.950/3.95 == Windows 95== MS-DOS 7.00 == Chicago
DosWindows 4.00.1111/3.9? == Windows 95 OSR2== MS-DOS 7.01 == Detroit
DosWindows 4.10.1998/3.9? == Windows 98 == Memphis
DosWindows 4.10.2222/3.9? == Windows 98 SE
DosWindows 4.90.3000/3.9? == Windows ME
NT 3.10.528 == Razzle
NT 3.50.807 == Daytona
NT 3.51.1057
NT 4.00.1381
NT 4.00.1381SP3 == NT4.00 and NT4.00 Terminal Server Edition == Hydra
NT 5.00.2195 == Windows 2000
NT 5.01.2600 == Windows XP (x86 and IA64) == maybe special Server 200x
for IA64 == Whistler
NT 5.02.37?? == Windows XP (x64) == Server 2003 == Server 2003 R2
NT 6.00.6000 == Windows Vista == Server 2008 == Longhorn
NT 6.01.7600 == Windows 7 == Server 2008 R2 == Blackcomb == Vienna
NT 6.02.9200 == Windows 8 == Server 2012
NT 6.03.9600 == Windows 8.1 == Server 2012 R2 == WinBlue
NT 10.00.10240 (1507) == Windows 10 original== LTSB 2015 == Threshold 1
NT 10.00.10586 (1511) == Windows 10 November update == Threshold 2
NT 10.00.14393 (1607) == Windows 10 Anniversary update== LTSB 2016 ==
Windows Server 2016 == V2 (Redstone)
NT 10.00.15063 (1703) == Windows 10 Creators update == Redstone 2
NT 10.00.16299 (1709) == Windows 10 Fall Creators update == Redstone 3
NT 10.00.17134 (1803) == Windows 10 April 2018 update == Redstone 4

Thus your 1.1.0 build runs on NT6.02 but not NT6.01, possibly due to
references to NT6.02-only APIs
>
> Any suggestion on getting this to work on Windows 7?
>
> Has anyone else encountered this issue?
>

Enjoy

Jakob
--
Jakob Bohm, CIO, Partner, WiseMo A/S.  https://www.wisemo.com
Transformervej 29, 2860 Søborg, Denmark.  Direct +45 31 13 16 10
This public discussion message is non-binding and may contain errors.
WiseMo - Remote Service Management for PCs, Phones and Embedded

--
openssl-users mailing list
To unsubscribe: https://mta.openssl.org/mailman/listinfo/openssl-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Windows 7 cryptbase.dll failing to load

Michael Wojcik
> From: openssl-users [mailto:[hidden email]] On Behalf
> Of Jakob Bohm
> Sent: Thursday, June 14, 2018 15:58
>
> Thus your 1.1.0 build runs on NT6.02 but not NT6.01, possibly due to
> references to NT6.02-only APIs

Sometimes the subsystem version information inserted by the linker is pessimistic for no reason (other than Microsoft's desire to get people to upgrade). Depends on the version of the Microsoft SDK installed, among other things.

So the OP might just try linking the DLL with /VERSION:6.1.

I'm not currently building a 1.1 OpenSSL, so I can't say what would need to be done with Configure to get that into the generated makefile.

--
Michael Wojcik
Distinguished Engineer, Micro Focus


--
openssl-users mailing list
To unsubscribe: https://mta.openssl.org/mailman/listinfo/openssl-users